ELENGEDÉS TECHNIKA

„Az elengedés olyan, mint egy belső nyomás hirtelen megszűnése, vagy mint nehezékektől való megszabadulás. Mindezt a hirtelen megkönnyebbülés és könnyűség érzése mellett a fokozott boldogság és szabadság érzete kíséri. Ez az elme egy tényleges mechanizmusa és alkalmanként mindenki megtapasztalja.
(…)
Az elengedés egy természetes képesség. Nem valami új vagy tőlünk távol álló dolog. Nem egy ezoterikus tanítás, valaki más elképzelése vagy egy hitrendszer. Hanem csupán saját benső természetünk használata, hogy szabadabbak és boldogabbak legyünk. Az elengedés során nem hasznos a technikáról „gondolkodni”. Sokkal jobb egyszerűen csak csinálni. Végül látni fogjuk, hogy az összes gondolat az ellenállás formái. Mind képek, melyeket az elme azért készített, hogy megakadályozza annak tapasztalását, ami valójában VAN.”

David R. Hawkins

AMIKOR ÖNMAGAD VAGY NINCS OTT A BÉKÉTLENSÉG ÁLLAPOTA!

Ha valami zavar:

  • elnyomjuk (mást csinálunk helyette, pótcselekvés – szórakoztató ipar erre épül, kaja, tévé, ital, stb.);
  • elkerüljük, elmenekülünk;
  • kiadjuk magunkból (dühroham, kibeszélés);

Életünk során megtanuljuk, hogy belekapaszkodjuk dolgokba érzésekbe, elvárásokba. Meg akarjuk oldani problémáinkat, élethelyzetünket, minden mást. Ez az elme csapdája, az elme meg akarja oldani.

Az érzések csak jönnének és mennének, de az elme tartja ott, hosszú időre a problémát, a zavaró, meg nem oldott helyzetet és a hozzá tartozó érzéseket.
Az elme azzal, hogy állandóan gondolkodik a megoldáson, tehát meg AKARJA oldani, így ott tartja azt, gátolva a dolgok megvalósulását. AZ AKARAT KAPASZKODÁS!

Pl.:

Akarom a pénzt → meg kell oldani → ez a mechanizmus nem engedi el a hiányt, tehát az elme folytonos gondolkodása arról, hogy akarja a pénzt –mert nincs- így folyamatosan a pénz hiányán gondolkodva a hiányt rögzíti, azaz újrateremti a „nincs” állapotát.

Ez a ragaszkodás rossz szokása az elmének. Az „elengedés” is szokássá, válhat, ha gyakoroljuk, és tehetjük ezt az Elengedés Technikával, ami olyan egyszerű, hogy bárhol bármikor végezhető, ha SZOKÁSUNKKÁ tesszük.

Hány oldásra van szükség a probléma megszüntetéséhez?
Lehet-e kisbabát, gyermeket oldani?
Mi történik egy kezelésen?
Tel: 06-30-215-55-89
E-mail: czenekatka@gmail.com